De Fakkel vzw

Vereniging waar armen het woord nemen

Onze activiteiten voor juni


vrijdag 2 juni van 14u00 tot 18u00: feestelijk startmoment project welzijn met dansnamiddag

vrijdag 16 juni van 13u30 tot 16u00: infosessie betaalbaar en gezond koken

maandag 19 juni 9u30 tot 12u00: themawerking: evaluatie werking 'De Woonbrug' + vragen ivm leefgoed 

info: Vanaf 1 juli 2023 is de fusie tussen de verschillend woonactoren officieel. Leefgoed is de nieuwe naam. We kunnen ons voorstellen dat deze fusie veel vragen met zich meebrengt. Graag horen we deze vragen en willen we nagaan of we er zelf een antwoord op kunnen vinden. Indien dit niet het geval is, zullen we deze vragen, bezorgdheden bundelen en overhandigen aan leefgoed. 

info: broodmaaltijd met soep


zondag 25 juni: voorstelling ensorconcours door Theater Stap


maandag 26 juni van 10u00 tot 12u00: Samen schrijven aan een nota voor de lokale partijen

info: Op 13 oktober 2024 zijn er lokale verkiezingen. Stel je eens voor dat jij burgemeester van Herentals bent. Waarvan lig jij wakker? Wat wil jij vertellen aan de lokale partijen? Wat zou jij veranderen in Herentals? Wat moeten de politieke partijen zeker behouden? ...

We verzamelen al jullie voorstellen, bezorgdheden,... en laten je stem klinken bij de lokale partijen zodat ze ook met ons rekening houden als ze hun politiek programma opmaken.

info: broodmaaltijd

maandag 26 juni van 13u30 tot 17u00: Project welzijn: laat je verwennen

info: In kader van het project Welzijn wordt er een verwendag georganiseerd. Aan het programma wordt op dit moment nog hard gewerkt. Als het klaar is, kan je dit op deze website terugvinden.
'Kinderpraatjes en zo'

 Hiervoor zoeken wij nog geëngageerde vrijwilligers! 

Hou je van kinderen en ben je graag op een leuke manier met taal bezig? Dan is ons project "Kinderpraatjes en zo" zeker iets voor jou!

"Kinderpraatjes en zo" is een project van De Fakkel vzw dat doorgaat op woensdagnamiddag van 14u tot 16u voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Op een speelse manier wordt er elke week gewerkt met taal. Samenkomen doen we in de lokalen van de DTL, Kerkstraat 40 te Herentals.

Wij zijn op zoek naar extra vrijwilligers voor de begeleiding van dit project. Heb je interesse?

Neem contact op met Nathalie, 0487/99 06 23 of vzwdefakkel@gmail.com.